neděle 5. června 2016

Bezinková limonáda

Bez je v plném květu, není třeba váhat.
Teď má tu pravou vůni a chuť.




Dneska jenom rychlá osvěžující limonáda: 
zalila jsem květy bezu studenou vodou a přidala plátky citrónu. 
 Zítra se pustím do tradiční bezinkové šťávy: 
  1. Květy opláchneme, prosypeme kyselinou citronovou a přidáme na kolečka nakrájené citrony, nejlépe bio, zalijeme převařenou vychladlou vodou a necháme 24 hodin odstát.
  2. Potom přecedíme přes plátýnko a zahříváme na sporáku spolu s cukrem, když se šťáva začne vařit, odstavíme a svrchu sebereme kal.
  3. Horké plníme do lahví a ihned uzavíráme, lze i sterilizovat při 80°C, aby déle vydržela. U nás se ale vypije zpravidla hned, začerstva.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Velmi ráda si přečtu vaše komentáře. Děkuji :)

Valečov

Nedělní procházka na hradě Valečov u obce Boseň . Skalní hrad a valečovské světničky, to je něco pro všechny děti, které mají rády přírodní...