neděle 4. října 2015

Nedělní

Nedělní oběd se zvláště povedl. Nechala jsem se inspirovat kuchařkami z Herbáře a vykouzlila hotovou mňamku. Pozvala jsem na oběd rodiče i sestru, takže jsem si opravdu chtěla dát záležet.




Vepřová pečeně, prošpikovaná česnekem, dobře nasolená, pozvolna a dlouho pečená na cibulce v litinovém pekáčku.
Kyselé zelí (kupované).
Bramborovo-dýňové placičky, smažené na oleji.
Jak na ně? Okrájené kousky dýně povaříme v malém množství vody, vodu po uvaření slijeme, dýni rozmixujeme a nacháme úplně vychladit. Z uvařených studených brambor si připravíme bramborové těsto (najemno nastrouhané brambory, hrubá mouka, vajíčko) a přidáme dýňové pyré. Nesolíme, aby dýně nepustila šťávu a těsto nebylo moc řídké. Z těsta pak vyvalujeme kuličky, které zploštíme vidličkou. Placičky pak smažíme na rozpáleném oleji.
Výsledný chuťový efekt - v podstatě dokonalý ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velmi ráda si přečtu vaše komentáře. Děkuji :)

Valečov

Nedělní procházka na hradě Valečov u obce Boseň . Skalní hrad a valečovské světničky, to je něco pro všechny děti, které mají rády přírodní...